luni, 10 decembrie 2007

Mama Rusia ...

Apropo de imperiul sovietic ... cine credea ca e defunct sa afle ca se inseala. Mai nou face manevre pe Marea Neagra cu un portavion si flota sa. Sa demonstreze ce, s-ar intreba unii? Tocmai asta sa demonstreze ... ca nu e mort. Nu e de ajuns ca ne-au torturat zeci de ani cu ideologia si oranduirea lor sociala, dar acum sub masca democratiei, bineinteles, ne flutura pe sub nas armele lor sofisticate de distrugere in masa. Si noi ne uitam, facem cruce, scuipam in san ca pentru uciga-l toaca si ... atat. De ce sa spunem noi ceva, ca de ... gazul de la ei ne vine ... si cum deschidem gura se mai inchide robinetul putin sau se mareste pretul, sau si una si alta. In alte parti ale lumii asa ceva se cheama santaj economic. La noi nu se cheama nimic.
Iar tarul Putin(mai nou se cheama presedinte, dar e acelasi lucru), un produs perfect al epocii de aur sovietice, mare KGB-ist si mare amator de osanale se dezice de perceptele democratiei cand vrea si cum vrea ca de ... butonul e la el. Si sa dea Dumnezeu ce-L sfant sa-l superi ca ori mori otravit cu ceva radioactiv ori de glont ori de alta moarte naturala de genul asta. Daca ai un nume cunoscut ca marele maestru de sah Gari Kasparov s-ar putea sa scapi cu ceva parnaie, dar nu au toti norocul de a fi celebri asa ca ... asta e.
Mai nou incearca si chiar reuseste de minune sa invrajbeasca fratii intre ei(vezi articolul Voronin si parerile lui ...) si asta doar pentru ca mai sunt monstrii si intre fratii nostrii si tarul stie cum sa se foloseasca de ei.
Mai avem putin si ne luam de gat ... unde-i podul de flori ... unde-s fratii nostrii ... unde-s toate? S-au prefacut toate in fum cu aroma de democratie ruseasca ...
Asa cum ii spuneam unui prieten italian in vara trecuta, am avut marele nenoroc sa ne aflam langa fratii nostrii sovietici ... mare nenoroc Doamne!

Niciun comentariu: