joi, 13 decembrie 2007

Iar Voronin ...

Comunistul de peste Prut iar a facut-o lata. Acum vrea manuale care sa fie scrise in limba moldoveneasca si nu in limba romana. Oare nu a reusit sa afle ca sunt una si aceeasi? Aceasta gaselnita a fost si cheia de bolta a altui mare comunist trecut la focul vesnic si anume Iosif Visarionovici Stalin. El a fost cel care a inventat termenul de limba moldoveneasca ca sa justifice politica imperialista de ocupare a Basarabiei. Acum, urmasul mandru al defunctului lider a regasit expresia si a facut-o slogan.
Oare au uitat fratii nostrii romani ca au fost invatati sa taca cu arma in mana? Oare au uitat ca erau deportati in Siberia numai daca spuneau ca sunt romani? Oare au uitat ca au facut puscarie daca au fost auziti vorbind romaneste? Se pare ca da de vreme ce tot voteaza pe comunisti ... si rezultatul e mai mult decat previzibil. Inapoierea tarii este evidenta. Din punct de vedere financiar, cultural si cam din toate punctele de vedere Moldova se afla pe undeva prin secolul XVIII. Si asta pentru ca aceasta este politica comunistilor. Un popor educat, cu adevarat liber ar putea sa deschida ochii si ar vedea marsaviile si minciunile comunismului si asta nu e de dorit nici de Chisinau si nici de Moscova.
Romanii erau tinuti in frau cu paine si circ ... sovieticii au parte de altele : securitate(arme de distrugere in masa), sedinte de partid, prelucrari politice ... a da ... si votca ... multa multa votca.

miercuri, 12 decembrie 2007

Toate drumurile duc la Roma ...

Daca e sa ma iau dupa numarul de romani stabiliti in Italia as putea spune ca e o a doua patrie pentru noi. Dar sa vedem ce patrie. Una ca o mama vitrega, cred, de vreme ce ne trateaza discriminatoriu. Nu comentez legea puternic xenofoba referitatoare la posibilitatea expulzarii celor cu manifestari antisociale, pentru ca daca e ceva in neregula mai mult ca sigur ca UE vor sesiza si sanctiona Italia, ci eu vreau sa ma leg de dezvaluirea motivelor care au dus la aceasta campanie antiromaneasca.
Primul impuls, trebuie sa recunosc, a fost sa cred ca in lipsa de subiecte electorale primarul Romei, Walter Veltroni, a fabricat un subiect. Acum se dovedeste ca analiza mea a fost incompleta. Trebuia sa ma gandesc si la implicatiile financiare ale problemei, acestea nelipsind niciodata din ecuatie. Mea culpa, am uitat de bani ... mare scapare. Motivele financiare ale campaniei antiromanesti a Italiei sunt dezvaluite intr-un articol din Ziua (http://www.ziua.ro/display.php?id=230604&data=2007-12-12). Cutremurator. Am ajuns sa fim manipulati intr-un mod grotesc de niste afaceristi lipsiti de scrupule. Si iar ajungem la impotenta politica a conducatorilor nostrii, care imi lasa impresia ca se remarca prin lipsa de verticalitate.
Au adoptat pozitia aplecata ...

luni, 10 decembrie 2007

Mama Rusia ...

Apropo de imperiul sovietic ... cine credea ca e defunct sa afle ca se inseala. Mai nou face manevre pe Marea Neagra cu un portavion si flota sa. Sa demonstreze ce, s-ar intreba unii? Tocmai asta sa demonstreze ... ca nu e mort. Nu e de ajuns ca ne-au torturat zeci de ani cu ideologia si oranduirea lor sociala, dar acum sub masca democratiei, bineinteles, ne flutura pe sub nas armele lor sofisticate de distrugere in masa. Si noi ne uitam, facem cruce, scuipam in san ca pentru uciga-l toaca si ... atat. De ce sa spunem noi ceva, ca de ... gazul de la ei ne vine ... si cum deschidem gura se mai inchide robinetul putin sau se mareste pretul, sau si una si alta. In alte parti ale lumii asa ceva se cheama santaj economic. La noi nu se cheama nimic.
Iar tarul Putin(mai nou se cheama presedinte, dar e acelasi lucru), un produs perfect al epocii de aur sovietice, mare KGB-ist si mare amator de osanale se dezice de perceptele democratiei cand vrea si cum vrea ca de ... butonul e la el. Si sa dea Dumnezeu ce-L sfant sa-l superi ca ori mori otravit cu ceva radioactiv ori de glont ori de alta moarte naturala de genul asta. Daca ai un nume cunoscut ca marele maestru de sah Gari Kasparov s-ar putea sa scapi cu ceva parnaie, dar nu au toti norocul de a fi celebri asa ca ... asta e.
Mai nou incearca si chiar reuseste de minune sa invrajbeasca fratii intre ei(vezi articolul Voronin si parerile lui ...) si asta doar pentru ca mai sunt monstrii si intre fratii nostrii si tarul stie cum sa se foloseasca de ei.
Mai avem putin si ne luam de gat ... unde-i podul de flori ... unde-s fratii nostrii ... unde-s toate? S-au prefacut toate in fum cu aroma de democratie ruseasca ...
Asa cum ii spuneam unui prieten italian in vara trecuta, am avut marele nenoroc sa ne aflam langa fratii nostrii sovietici ... mare nenoroc Doamne!